Frida Kahlo ihlette lámpaernyők és párnák

2020.10.30

Frida Kahlo ihlette lámpaernyők és párnák

A lakberendezési trendeknek napjainkra számtalan, egymással párhuzamosan futó vonulata van. A monokróm földszínek minimálja ugyanúgy elférhet ezen a széles palettán, mint az alapvetően sötétebb árnyalatokra és klasszikus mintákra hangolt angolos vidéki elegancia, vagy akár a színes és játékos bohém stílus.

Jól is van ez így, mert mindenki találhat a saját kedvére való stílust, és aki harmonikusan összehangolt tárgyakkal veszi magát körül az otthonában, annak öröm lesz minden hazatérés.

Amikor élénk színű, virágos, kicsit bohém jellegű kiegészítőket látunk egy enteriőrben, valahogy jobb kedvre derülünk. Szó szerint kicsit színesebben látjuk a világot. Ezért is bíztatunk mindenkit arra, hogy ne féljen az élénk színektől, a virágmintától és a trópusi madaraktól, alkalmazza ezeket bátran az otthonában.

A stílus egyik ihletője Frida Kahlo, mexikói festőnő, aki az öltözködésében és a festészetében is tetten érhető szenvedélyes személyiségével a mai napig meghatározó és megkerülhetetlen "jelenség". A divattervezők és a lakberendezők is inspirálódnak az általa használt motívumokból.

Frida nemcsak saját korában számított stílusikonnak. Művészete egyedülálló, és összetéveszthetetlen. Stílusának alapkövét a tehuana népviselet jelentette, amely tudatos választás eredménye volt, hiszen ezzel is szerette volna hangsúlyozni a származását és a művészet népi gyökereit.

A népviselet ihlette ruhákon, a kendőkön, minden tárgyon és lakástextilen élénk színű virágok voltak, amelyekhez Frida nagy méretű fülbevalókat és nyakláncokat is viselt. Ezek összessége adja azt a hangulatot, amelyet akár a lakberendezésben is meg lehet jeleníteni.

Ha Téged is elvarázsol Frida szenvedélyes világa, akkor a Frida kollekciót egyenesen Neked ajánljuk. A termékpaletta különleges színvilágú darabjait megtaláljátok a Lightingale kínálatában, ahol lámpaernyőn és díszpárna huzaton is megelevenedik Frida színes, egyedi világa.