Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanelakkor KERMA!

2021.09.28

A falak dekorálására ma már nagyon sok megoldás létezik. Nem csak tapétában, vagy festett falban gondolkodhatunk, hanem különböző anyagokból készült design falburkolatokat, úgynevezett falpaneleket is alkalmazhatunk! Ezekből a falpanelekből a legnagyobb választékot a Kerma Design webáruházban találjuk.  


A Kerma közel 2000 különböző dekoratív falpanelt forgalmaz, számos anyagból, mintában és anyagból. Nagyon széles a paletta az árakat és a felhasználást tekintve is. Zömmel beltéri falburkolat megoldásokat találunk, melyekből nem csak egyszerű faldekorációk, hanem tv falak, falvédők, ágyvégek, előszoba faldekorációk alakíthatóak ki. A Kermáról tudni kell, hogy nem csak forgalmazók, hanem gyártók is. Saját gyártásban készítik a különböző formájú és méretű műbőr falpaneleket, valamint nyomtatott műbőr faliképeket, falvédőket. A cég már közel 10 éve van a hazai lakberendezés palettáján. Az elsők között voltak, akik a falpaneleket megismertették és népszerűsítették itthon. Népszerűségüket mutatja a több mint 125.000 Facebook követő, vagy az Instagramon, Pinteresten feltölött rengeteg fotó és referencia munka.  

Felújítás, vagy új belső terek kialakításakor a falpaneleket bátran alkalmazhatjuk tapéta, vagy festett felületek helyett, de még jobb megoldás, ha azokkal együtt harmonizálva használjuk. A falpanelekre is legtöbbször igaz, hogy a kevesebb néha több! Nem szükséges és nem is dekoratív, ha az egész szobát falpanellel dekoráljuk. Sokkal jobb eredményt érünk el, ha egy adott fal felületet alakítunk ki panelekkel és azokra a fent említett funkciót is alkalmazzuk, mint például ágyvég, tv fal, falvédő stb.

Az ember nem is gondolná, hogy ma már mennyi féle anyagból készülhet 3D-s falpanel. Például gipsz, műbőr, pvc, műanyag, parafa, polisztirol, műgyanta, beton, fa, cukornád, mdf, szivacs. A felhasznált anyagok tulajdonsága határozza meg, hogy egy adott panel milyen helyiségekbe és milyen funkcióban alkalmazható. Illetve a falpanelek ára is nagyban függ ettől. Mit mindenben, itt is vannak márkák, jól hangzó nevek és gyártók: Corkbee, Loft Design, Slate-Lite, Stikwall, WallArt, Flexwall, Zicaro. 

A legtöbb falpanel előnye, hogy szakember nélkül, akár házilag is felrakható. A paneleket általában ragasztással kell rögzíteni a falra. Vannak színes, mintás falburkolatok, melyeket már nem kell utólag festeni, felületkezelni. Illetve sok olyan típus is van, mely tetszőlegesen, bármilyen színre festhető. Mind a két típusra rengeteg megoldást, ötletet és terméket találunk a Kerma Design webáruházban.

A falpanelek tulajdonságaiban is eltérőek, mely tulajdonság az előnyeiket is jelentik egyben. Ilyen tulajdonságok: hőszigetelő, hangszigetelő, vízálló, lángálló, könnyen tisztítható, hajlítható. Érdemes tehát szétnézni a Kerma webáruházban, ahol folyamatosan újabb és újabb megoldásokkal találkozhatunk.