Interjú Chesterfield.com

2021.10.28

Európa és a világ számos országa után, már itthon is megtalálhatók a Dunakanyar szívében, Vácona természetes bőr anyagokkal, újdonságokkal és fantasztikus textilekkel, akár egyedi kialakítással, egyedi méretben készült, prémium minőségű Chesterfield bútorok. Egyedi brandként, a Chesterfield.com-on és bemutatóteremben, a magyarországi értékesítés koordinátorával beszélgetünk.

  • Rengeteg helyen Európa és a világ számos pontján kedvelik a Chesterfield bútorokat. Mi a titok?

A Chesterfield kanapé egy igazi klasszikus, melyre mindenki úgy tekint mint "a" kanapéra. Teljesen mindegy, hogy nappaliról, szállodai recepcióról, bárról, kávézóról vagy éppen borbélyüzletről van szó, egy Chesterfield mindenképpen emelni fog a szoba, lakás vagy tér hangulatán, mert elegáns, modelltől függően tekintélyes vagy kecses, de egy dolog biztos, nagyon impozáns, igazi eye-catcher. Szinte nincs olyan hollywoodi film amiben egy-egy Chesterfield kanapé vagy fotel ne köszönne vissza, de ezek a bútorok reklámfilmekben, fotóstúdiókban is elmaradhatatlan kiegészítőkké, hangulati elemekké váltak. Stílusosak, anélkül, hogy harsányak lennének. Mindenkinek az elegancia és a luxus jut eszébe ezekről az ikonikus bútordarabokról, kifinomultak, de nagyon karakteresek, meghatározók, ráadásul örök darabok.

Ez egy olyan bútor aminek lelke van. A mi bútoraink tradicionális, kézműves termékek, odafigyeléssel, csak és kizárólag kifogástalan minőségű marhabőrből vagy kárpittal készülnek, nagyrészt Angliában. Mind a fából készült váz, mint a kárpitozás a kézzel hajtogatott kárómintával igazi mestermunka, minden gomb, minden szegecs, egyenként kerül fel. A gombozott mélytűzésnél a bőrt (vagy más kárpitanyagot) levarrással húzzák a párnázatba és hátul rögzítik. A gombokat ezután varrják bele gondosan a mélyedésekbe. Ez mind kézi művelet, ezért is adunk pl. Classic kollekciónknál 12, Royal esetén 20 év garanciát a bútorok vázára illetve 5 évet a bőrre, ami itthon egyedülálló, ahogy az is hogy sorszámmal, tanúsítvánnyal értékesítjük a bútorokat, átruházható garanciával.

Egyedi méretben is el tudjuk készíteni őket, de konfigurátorunkkal akár teljesen egyedi fotelt vagy kanapét is lehet tervezni a www.chesterfield.com-on.akár más más színű vagy mintájú karfával, párnákkal

  • Trendben tapasztaltok változást a jelenlegi igények és az elmúlt évek között?

Abszolút. Az első ilyen bútor Lord Philipp Stanhope nevéhez köthető, majd sokáig a brit arisztokráciához kapcsolódott. Amíg korábban a Chesterfield-ről szinte mindenkinek kizárólag Anglia, a kastélyok, szállodák, egy szivarszoba vagy egy ügyvédi iroda jutott eszébe, ma ezek a bútorok nem csak az elegáns tárgyalók vagy hotelek részei, hanem a lazább, eklektikusabb lakások, loftos, indusztriális terek hangsúlyos darabjai. Sokszor látjuk-és nem csak lakberendezőknél- hogy ez az első, meghatározó darabja egy lakásnak vagy szobának és ha eldőlt, hogy milyen bőrből, milyen színben rendeljük a Chesterfield kanapét, ezután, ehhez tervezve igazodva alakul ki a tér további berendezése.

Mindenki találkozott a klasszikus, sötétbarna, bordó vagy sötétzöld színű Chesterfield bútorokkal, ismerős a rombuszminta és a gazdag, mélytűzéses gombozás, a kerek karfák, az elmaradhatatlan szegecsekkel, de ma már egyre kedveltebbek a rendhagyóbb színek és anyagok is. Kopottabb hatású bőrök, rozsdás árnyalatok, vagy éppen egy hófehér vagy multikolor kanapé, hiszen ezek a bútorok nagy kedvencek akkor is, ha például üzletberendezésről van szó.

Brighton sorozatunkat, King fotelünket, Senator vagy Gainsborough irodaszékeinket sokan ismerik Európában, de azt kevesen tudják, hogy kihúzható kanapékat és ágyakat is értékesítünk. Kollekciónkba olyan különleges formájú, de funkcionális bútorokat is felvettünk, melyeket csak nálunk találnak meg, ilyen például a Nottingham vagy Newport, ezek éttermekben vagy üzletekben is nagyon egyedivé, különlegessé teszik a teret. Egyre többször kérnek tőlünk céges logóval ellátott bútorokat, rendezvényekre vagy speciális célokra, készítettünk ilyet a Starbucksnak, de Heineken vagy Bacardi logó is felkerült a kanapéinkra

  • Nyitottatok az egész világ felé, közel 40 országban van jelen a The Chesterfield Brand ™. Időben más trend fut Magyarországon, mint Hollandiában, vagy Portugáliában, esetleg Szingapúrban. Ezt technikailag könnyű megoldani?

Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy mind technikailag mind a gyártási oldalról követni tudjuk a trendeket vagy éppen a trendek elé tudjunk menni, éppen ezért az adott ország bemutatótermeit egy-egy koordinátor fogja össze. Ő szelektálja a viszonteladókat, figyeli az aktuális trendeket, helyi sajátosságokat, igényeket, így sokkal könnyebb reagálni ezekre. Ez minden országra érvényes ahol jelen vagyunk.

  • Milyen innováció van a 2021-es kollekcióban?

Kollekciónk bővülni fog, nyitottunk a komfort felé és már előrendelhetők exkluzív relax kanapéink, állítható hát-és lábrésszel. 

Közben az online megjelenést is fejlesztjük, készül az új weboldalunk, amely átláthatóbb, letisztultabb lesz, elindítjuk B2B oldalunkat, hogy meglévő és jövőbeni viszonteladóinknak is megkönnyítsük a kommunikációt és a rendelések leadását, mindezt hollandiai központunkból irányítva. Emellett az Európa több részén már működő House of Chesterfield oldal is bővül, a jelenlegi 9 ország helyett 25 országban lesz elérhető. Hamarosan magyar verziója is elstartol, itt egy szűkebb kollekció, a legnépszerűbb modellek lesznek rendelhetők, rövidebb szállítási határidővel.  

  • Melyik a személyes kedvenced az aktuális termék kínálatból?

Nekem a mustárszínű és rozsdabarna, érett, vintage-hangulatú bútorok az igazi nagy szerelmeim, mindig elvarázsol ahogy egy ilyen kanapé, fotel vagy akár egy puff/ zsámoly teljesen átalakítja egy szoba vagy tér hangulatát, mennyit tud például lágyítani egy modernebb, vagyányabb enteriőrön. Az ilyen modelleink, mint például a Hammingway, Bolton, Gloucester vagy Southfolk fotelek, Magyarországon általában nincsenek benne a köztudatban, sokan meglepődnek a katalógusunk vagy weboldalunk láttán, hogy ezeket a rombuszminta és gombok nélküli, letisztult, általában csak szegeccsel díszített bútorokat is megrendelhetik nálunk és ezek a szépségek oda is tökéletesen illenek ahova egy tűzött/gombozott darab esetleg soknak tűnne. 

  • A bemutatóteremben milyen igények alapján válogattátok össze a bútorokat?

Mivel több kollekciónk is van (Basic, Classic és Royal) , ügyeltünk arra, hogy mindháromból meg tudjunk mutatni népszerű modelleket, illetve hogy a különböző stílusok a kollekción belül visszaköszönjenek a bemutatóteremben is, a nagy klasszikusok mellett mint pl.az Acme vagy Brighton kanapék, fotelek legyenek modernebbek is. De meg tudunk mutatni kisbútorokat pl. zsámolyokat, lábtartókat, puffokat is. 

  • Említetted, hogy központotok Hollandiában van, úgy tudom éltél is ott. Mit hoztál onnan, mire tanított?

Igen, Egyfajta összeszedettséget az eklektika szeretete mellett😊 Merem azt gondolni, hogy bátrabban kombinálok látszólag nem összeillő dolgokat, tárgyakat, bútorokat, hogy aztán a végeredmény mégis egy harmónikus egész legyen...Nyitottságot is, egy nagyon megoldásközpontú szemléletet. Arra fókuszálni, hogyan lehet valamit annak ellenére is összehozni, hogy mindeki elmeséli miért nincs esélye😊

  • Végezetül, mik a terveitek a közeljövőben?

Szeretnénk ha minél többen megismernék bútorainkat és inspirálni szeretnénk sokakat, megmutatni a Chesterfield bútorok rengeteg arcát, sokféleségét. Különösen azt, hogy mennyit változtathat egy ilyen bútor, mennyire sokszínű lehet. Mivel lakberendezési szolgáltatást is tudunk nyújtani, ebben saját lakberendezőnk is sokat segít. A jövőben is olyan lakberendezőkkel tervezünk együttműködni és olyan viszonteladókat keresünk akik ugyanannyira érzik és szeretik ezeknek a bútoroknak a lelkét, kisugárzását mint mi. Érdeklődőket, vásárlókat és leendő viszonteladókat is várunk Vácon, de lakberendezési kérdésekben is szívesen segítünk!  

ÚJRAGONDOLTUK TANÁCSADÓ SARKUNKAT