Interjú, Csurgó Rita a Lightingale néven forgalmazott egyedi lámpaernyők megálmodója...

2020.10.28

Csurgó Rita, a Lightingale néven forgalmazott egyedi lámpaernyők megálmodója, nap mint nap azon dolgozik, hogy termékeivel még nagyobb sikereket érjen el a hazai piacon. 

A lámpaernyő készítés története 5 évvel ezelőtt kezdődött...

  • Mi vonzott abban, hogy egyedi lámpaernyővel foglalkozz?

Mi volt a legnagyobb inspiráció számodra, ami segített létrehozni a Lightingale Brandet Magyarországon?

Megmondom őszintén, nem volt ez egy tudatos választás. Mindig is szerettem alkotni, de ez jó ideig a háttérbe szorult. Egészen addig, amíg nem vállaltam aktív szerepet egy lakberendezési üzletben, pontosabban az üzlet online felületen való megjelenésében. Itt nap mint nap találkoztam szebbnél szebb lakberendezési tárgyakkal, dekorációval. Ez szép lassan elindított ezen az úton.

  • Trendben, színben, anyagban, egyéb kívánságokban tapasztalsz változást a jelenlegi igények és az elmúlt évek között?

A kezdeti tapasztalom az volt, hogy az emberek félnek a színektől. Inkább az egyszerűbb megjelenést kedvelik, ami könnyen beilleszthető szinte bármilyen stílusba. De mára azt látom, hogy a vásárlók kezdenek bevállalósabbak lenni, mernek színesebb tárgyakat bevinni az otthonukba. Próbálom én is követni a textiltrendeket a lakberendezésben és azt beépíteni a kínálatba, így jött például a dzsungelminta, aminek a mai napig nagy divatja van, vagy a bársony anyagok használata, ami szintén népszerűvé vált az elmúlt időszakban. 

  • Milyen innováció van a 2021-es kollekcióban?

Szerintem először legyünk túl 2020-on :) :) :)

Ledizzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
  • Folyamatosan ott vagytok rendezvényeken. Mi is a Vintage Piacon találkoztunk. A vírusos időszak, hogyan érintett, milyen fejlesztést hoztatok létre az online térben?

Idén kevesebb piaci megjelenésünk volt, köszönhetően a körülményeknek. A tavaszi leállás rosszul érintett, hiszen üzleteknek is dolgozom, akik bezártak egy kis időre illetve szállodai megrendeléseink is voltak korábban, nagy valószínűséggel ezekre sem számíthatok az elövetkezendő néhány hónapban. Szerencsére a webáruház eddig is működött, bár ezen a téren van még mit fejleszteni, illetve megpróbálom kihasználni az egyéb online megjelenési lehetőségeket is. 

  • Van-e személyes kedvenced a termék kínálatból?

Igen, mindig van egy aktuális kedvenc. Jelenleg a Frida Kahlo kollekció a kedvencem, nagyon extrém, nagyon színes, nagyon vidám 

  • Változik az életmódunk. Manapság egyre népszerűbbek a különleges, egyedi igényeknek megfelelő hasznos tárgyak. Az igények és a piac diktálják a trendeket?

Valóban egyre népszerűbbek az egyedi, személyre szabott tárgyak. A megrendelőim nagy részének biztos, hogy egyedi elképzelése van. Nem feltétlenül az aktuális divatot követik, inkább a saját életterükkel, stílusukkal kell, hogy harmonizáljon a választott anyag, minta. Úgyhogy mondhatjuk, hogy igen, az ő igényeik diktálnak. 

  • Honnan nyered az inspirációt, mikor a következő szezonra a Lightingale termék skáláját alakítod ki?

Az én esetemben nem beszélnék szezonról, mert nincs évszakonként változó kollekcióm. Többféle stílust próbálok kínálni, hogy mindenki találjon az ízlésének megfelelő lámpaernyőt. Természetesen figyelem a trendeket, követek külföldi készítőket, vannak kedvenc lakástextil üzleteim, amiket böngészek és ha meglátok valami izgalmasat, beillesztem a kínálatba.  

  •  Végezetül, mik a terveid a közeljövőben?

Amikor kora tavasszal erre a kérdésre válaszoltam, még nem tudhattam, hogy az idei év mindent átír. Most egy kicsit óvatosabb vagyok. A termékskála nemrég kiegészült díszpárnákkal, amelyek harmonizálnak a lámpaernyőkkel, ezeket szeretném még kiegészíteni, és természetesen új formákat, mintákat, anyagokat behozni a lámpaernyő kínálatba.
Az online megjelenést is mindenképpen bővíteni szeretném, illetve több
minden van még a fejemben, de hogy ezekből mi valósul meg a jelenlegi piaci helyzetben, azt majd meglátjuk :)

Vivre - Több száz új termék minden nap