Interjú Gyutai Szilvia -Belsőépítész

2021.11.03

Nehéz úgy összeválogatni a lakásunk textiljeit, hogy különleges hatást érjünk el vele. Szerencsére léteznek olyan lelkes belsőépítészek, mint Gyutai Szilvia, aki időt, energiát nem sajnálva valami egyedit hozott létre.

Évekkel ezelőtt megálmodta saját lakberendezés szaküzletét, és azóta is sikeresen üzemelteti azt, Home & Deco néven.

  1. Mindig is rajongtál az építészetért, hogy jött mégis a belsőépítész vonal Budapesten?   

Építészmérnökként indult a pályám, Budapesten a SZIE Ybl Miklós Építéstudomány mérnöki karon fejeztem be az egyetemet. Az egyetem mellett kezdtem el a lakberendezői vonalat. Az iskolai évek alatt építész mérnök gyakornokként bedolgoztam több iroda projektjébe, ahol nagyon sok tapasztalatra tettem szert. 

2011-ben lakberendezőként kezdtem dolgozni. Inda Home Design néven hoztuk létre a saját lakberendezői stúdiónkat egy kolléganővel. 2019 tavaszáig közösen terveztünk számtalan lakást, egészségközpontos, irodát és néhány kisebb vendéglátóhelyet is. 2019 tavaszán aztán létrehoztam a saját belsőépítészeti, lakberendezési stúdiómat SyStyle Interior néven, amivel országszerte vannak igazán izgalmas projektjeim.


2.      Mi vonzott abban, hogy lakberendezőket oktass és a tudásod egy részét átadd nekik? 

Egy régi tanárom hívott vissza, hogy szükségük lenne szakmai tantárgyak oktatására kollégára, volna-e kedvem becsatlakozni a munkára. Szakmai kihívásként tekintettem a felkérésre, így örömmel mondtam igent.

3.     Mi volt a legnagyobb inspiráció számodra, ami segített létrehozni a Home & Deco Lakberendezési üzletet?

Az üzlethelyiség korábban egy nagykereskedés bemutatóterme volt. Egy váltás után lehetőségem lett ezen a helyen saját üzletet nyitni, így nem is volt kérdés, hogy élek a lehetőséggel és belevágok egy saját lakberendezési bemutatóterem üzemeltetésébe.

4.    A bemutatóterembe belépve érezni azt az odafigyelést, tudást, értéket, amit a textilek / függönyök és szőnyegeken keresztül közvetítesz és sugall az egész hely, nagyon inspiráló volt számomra eltölteni több órát ebben a környezetben. Mi volt a koncepció az üzlet kialakításánál?

Láttam a lehetőséget egy minőségi design bemutatóterem kialakítására- a folyamatosan fejleszthető portfólió teszi lehetővé, az állandó bővítést, legyen szó tapétáról, függönyről, textilről, szőnyegről...stb

5.  Honnan nyered az inspirációt mikor egy ingatlan belsőépítészeti tervezésére felkérnek?

Motivált, mikor 2018-ban Elter Világítás Kft. Enteriőr Tervezési pályázat, közönségdíjasa lettél? 

Egyrészt, a megrendelő igényeket kell jól felmérni. Ezen kívül nagyon fontos megismerni az ingatlan alaptulajdonságait, benne rejlő lehetőségeket és kötöttségeket.

A különdíj, Enteriőr tervezési pályázaton visszacsatolás volt számomra- egy megmérettetés-, hogy jól csinálom és érdemes minél több megrendelőnek átvarázsolni a lakását a jövőben.

6.   Nemrég nyitottál az online világ felé webshop formában www.homeanddeco.hu ez tudatos volt vagy egyéb okból kellett ezt a döntést meghoznod?

A vírus helyzet alatt tudatosult igazán, hogy nem kihagyható, hogy legyen webshopunk. A látogatók/ügyfelek tudnak már onnan is inspirálódni, érdeklődni.

7.  Margaréta lányom is cserkész, örömmel láttam, hogy az életedet végigkísérte a 486. Bátorkeszi István Cserkész csapat. Mit hoztál onnan, mire tanított?

A családom mellett a cserkészetnek köszönhetem, hogy a jég hátán is mindent meg tudok oldani, nincs olyan, hogy lehetetlen. Ebből a körből nagy sok barátság és munkakapcsolat alakult.

8.  Végezetül, mik a terveid a közeljövőben?

Home & Deco-nál a termékkör folyamatos fejlesztése mellett szeretném a szolgáltatási palettánkat is bővíteni és tökéletesíteni a kiszolgálás minőségét. A tervezési projektekben pedig keresem és állok elébe az új kihívásoknak.