Interjú Trendi aki rendi Kiss Dorottya

2020.08.26

Szeretnénk bemutatni hónapról- hónapra lelkes lakberendezőket, akik a saját kreativitásuk és belső inditatásuk által indultak el ezen a vonalon, számomra érdekes látni, hogy milyen sokféleképpen lehet megközelíteni a lakberendezést.

REND a lelke mindennek...Kiss Dorottya, aki igazi rendmániás, ezért létrehozta a Trendi aki rendi vonalat, segítve ezzel másoknak.


1. Mindig is rajongtál a rendteremtésért, mint életstílus. Mit jelent a Trendi aki rendi?

Ez egy célzás, úgy tudnám megfogalmazni, hogy menő rendezett környezetben élni, tegyél Te is így! Mindenképpen olyan címet szerettem volna választani a weboldalnak, ami figyelemfelkeltő, van benne egy pici humor, és egyben felhívás is.

2. Létrehoztad a weboldalad. Vagyis tulajdonképpen mivel foglalkozol?

Rendszerezéssel, berendezéssel, átrendezéssel. Segítek rendet tenni másoknak az otthonukban. Nem mindenkinek vannak rendszerezési készségei, nekik mutatom meg, hogy hogyan tudják könnyebbé tenni a mindennapjaikat azzal, ha rendben tartják a dolgaikat. A weboldalon (https://www.trendiakirendi.hu) és a közösségi oldalakon - Facebookon, és most már az Instagramon is (@trendiakirendi) hasznos tanácsokat adok ezzel kapcsolatban az oldalak követőinek, valamint van egy ingyenes oktatóanyag is, amit a weboldalamon keresztül lehet lekérni, ez is egy plusz segítség, ha valaki szeretne nekiállni a rendszerezésnek. Ha pedig valaki nem tudja, nem szeretné egyedül megcsinálni, akkor van lehetőség időpontkérésre, szintén a weboldalamon keresztül. Ebben az esetben személyesen segítek.

3. Miért kezdtél el ezzel foglalkozni, mi motivált?

Véletlenül jött az ötlet, láttam egy bejegyzést egy közösségi oldalon az IKIGAI-ról. Sosem hallottam erről korábban, de azonnal elgondolkodtatott. Elkezdtem listákat írni, aminek az lett az eredménye, hogy ez az a dolog, amihez igazán értek, amivel segíthetek másoknak, és amiből meg tudok élni. A segítségnyújtás mellett természetesen ez is fontos szempont.

4. A rendszeretet és rendetlenség lélektana érdekes személyiség típusokba sorolható. Tanulható dolog ez? Honnan tudsz ennyit arról, hogyan kell jól rendszerezni, hatékonyan rendbe rakni a dolgokat?

Mint mindenről, a rendrakásról is vannak már tanulmányok az interneten, bárki számára elérhető. Én számos felsőoktatási intézményben tanultam már, rengeteg szakmám van: logisztikus vagyok, marketinges, lakberendező, közgazdász diplomával, amit e-kereskedelem szakirányon végeztem. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy a tapasztalatnál nincs jobb tanár/képzés/iskola. Én az eddigi életem során tizenegyszer költöztem. Nagy tapasztalatom van abban, hogyan kell egy otthont berendezni gyorsan, praktikusan, könnyedén kezelhető tárolási rendszerekkel. Emellett rendmániás is vagyok, egész nap pakolok, nálam mindig minden ugyanott van. Tudom, hogy ez milyen nagy munka, és mennyi időt vesz igénybe.

5. Klasszikus lakberendezéssel tudatosan nem is foglalkozol?

Van olyan szolgáltatás, ami ehhez kapcsolódik. Ha épp költözés előtt állsz, szívesen segítek úgy berendezni az otthonod, hogy a jövőben ne okozzon gondot a rendszerezés, és könnyebben menjen a rend fenntartása. Míg az általános rendrakásnak inkább a belső elrendezés, a tároló dobozok, kosarak a fő elemei, a költözés előtti berendezéshez az is hozzátartozik, hogy olyan tárolási lehetőségeket keressünk, amik külső megjelenésükben is tükrözik az Ügyfelem ízlését, igényét, elképzelését. Ez jóval kreatívabb feladat, amit szintén nagyon kedvelek.

6. Mi most a prioritás az életedben?

Nagyon szeretném ezt a vállalkozást sikerre vinni, és ezért mindent meg is fogok tenni. Ennek ellenére nem ez a legfontosabb dolog az életemben. Két pici gyerekem van: 3 éves, és 10 hónaposak. Az ő nevelésük teszi ki a mindennapjaim nagy részét, most ennek van itt az ideje. Nagyon szeretem őket, ők ketten, és a férjem az életem.

Homemode.hu