Kert felújításban gondolkozom..TOP 3 lépés. A mini kert előnyei

2020.07.07

Mivel kezdjek?

A TOP 3 "lépés" ami nélkülözhetetlen egy mini kert megvalósításához.

Nem mindig adatik meg a nagy kert, ezért be kell érnünk a meglévővel.

 Egy mini kert tervezés elsőre bonyolultnak tűnhet, pont azért mert kicsi nem kell túlzsúfolni. Sok új dologgal kell látszólag egyszerre megismerkedni. Ijesztő gondolat, hogy gyorsan kellene kert tervezővé és kertészé válnunk ahhoz, hogy ki tudjunk igazodni a rengeteg megoldás között.

Hogyan is kezdjünk hozzá, valójában 3 "eszközre" lesz szükséged.

  1. papír/ jegyzet füzet/ toll (ez kiváltható egy jó tervező programmal)
  2. kreativitás - képzelőerő - termék ismeret
  3. cél - megvalósítás - öröm 

1 # Érdemes elgondolkodnunk, jelenleg milyen élet ciklusban vagyunk, ahol kisebbek a gyerekek ott a fű kapjon nagyobb hangsúlyt, míg ha már nagyobbak a puha wellness fűvel inkább egy relaxációs teret, hangulatot érhetünk el.

Így az optikai térhatás is alkalmazható.

A térhatárolás lényege, hogy a különböző funkciókat elkülönítse egymástól. Ez történhet a fények funkciókénti alkalmazásával, vagy burkolatválasztással.

Itt ebben az esetben a greslap és műfű arányát kellett meghatároznunk (20nm / 10 nm)

2 # A greslapnál kültérnél fontos figyelembe venni a kopásállóságát, mindenképpen csúszásmentes burkolatot válasszunk.

Műfűnél vegyük figyelembe a fű összetételét minőségét, szál vastagságát, vagy akár a kutyabarát megoldást kedvelőknek mindenképpen érdemes minőségi pázsitot választani. A hosszú élettartam miatt mi általunk választott kedvelt Holland Pázsit wellness műfű, 8 év UV garancia, extra puha 40 mm szálal, és vízáteresztő tulajdonsággal rendelkezik.

3 # Ha az alapok megvannak, a kiegészítőkről se feledkezzünk meg, hiszen egy kert akkor élvezhető igazán, ha elkezdjük "belakni, mint az otthonunkat" olyan tárgyakat válasszunk ami praktikus, mint egy jó napernyő és kiegészítőket ami élmény teli örömöt okoz.

Kültéri világításnál IP44 és IP65 védettségű lámpatestet érdemes választani, 3000K meleg kellemes színhőmérséklet, ha meghitt hangulatot szeretnénk elérni.

Tengerparti hangulat feldobhatja, koktél és üdítő kellékek és a led kültéri lámpák, mint például a Stílusos Lakberendezés kedvencei: