Melinda - TE történeted - felújítás lakberendezés sztori

2021.06.27

Közel járunk az igazsághoz, ha azt állítjuk, hogy fáradhatatlanul, imádva a változatosságot nyúlok a lakásomhoz időről-időre. Természetesen az állagmegőrzésen kívül hajt az igényesség, a limitált anyagi keretek melletti újdonságok becsempészése az életterünkbe.

Idén más ok játszott szerepet az átalakítás terén, egyedülálló anyaként két kamasszal időszerűvé vált az enteriőrök újragondolása.

VIVRE - Vidám Otthon - Csütörtök reggel kezdődik, 2021.06.03-án. - Teasing Banners

A 75 m2-es K-Ny-i fekvése imádnivaló, aminek élménye a nappaliban maga a tökély, hiszen minden évszakban világos, illetve tavasztól-őszig az erkélyre lépve még inkább tágul a tér, és a fás udvar látványa megadja a panelhez nem mindig adott természet közeliséget.

A kamaszok eddig közös szobában léteztek, azonban a sulis home office üzemmód egyértelművé tette a külön kuckók iránti igényt. Réka lányom (15 éves) maradt az eredeti gyerekszobában (12,5 m2), Balázs fiam (12 éves) pedig megkapta az addig általam használt félszobát (6,4 m2), ami hálószobaként funkcionált.

A lakás központi eleme a nappali (24,5 m2), melynek eredetileg két duplaszárnyas ajtaja volt. Kizárásos alapon ez volt az a helyiség, ahová a "hálófülkét" el kellett helyeznem. Első lépésként a gyerekszoba felöli ajtó került kivételre, majd lett begipszkartonozva. A nappali és étkező közötti duplaszárnyas ajtó helyére esztétikai és helyhiány tekintetében falon futó tolóajtót álmodtam meg.

Mindhárom átalakítandó helyiségnél kiindulópont volt a meglévő bútorok megőrzése, akár átfestéssel is, de természetesen a megálmodott enteriőrök harmóniája igényelte az újak beemelését is, a kiegészítőkről nem beszélve.

A fiúkuckó a kis alapterület miatt tűpontos tervezést igényelt, színek tekintetében a szürke árnyalatai sárgával megtörve volt a koncepció. A szoba hangsúlyos eleme a Kerma Design által legyártatott falpanel együttes.

A lányszoba púder- tüdő-szürke tónusaira épült mind a falszínek, mind a kiegészítőket illetően, ehhez illesztve a már meglévő IKEA Kallax családját. Az ágy kihúzott felülete alkalmas vendég fogadására is. Az íróasztal mellett egy olvasó sarkot alakítottam ki

A nappali már meglévő Tv-konzolos tároló rendszerén, az ablak előtt kialakított dolgozósarkon, illetve a nagyméretű ruhásszekrényen nem kívántam változtatni.

Mivel imádom a nappali tágasságát, gipszkartonos falleválasztás sem volt opció. Maradt az optikailag légiesebb térelválasztási megoldásként a mennyezeti sínrendszeres hálófülke kialakítása, hogy a számomra oly fontos kuckós, intim szféra megmaradjon a pihenéshez. Így került a sarokba a 180x200-as franciaágy, mellette a nagyikámtól megörökölt vitrines kiskomód, mely éjjeliszekrényként funkcionál. 

Az eredetileg sarok ülőgarnitúrát átalakítottam, így megmenekült a fenntarthatóság jegyében.

Az átalakított otthonunkat mindhárman élvezzük, belaktuk, szeretjük a maga harmóniájával, puhaságával, szín-és formavilágában, az anyagok textúrájában a skandináv stílusvilága dominál leginkább.