Teszt

2020.06.19

Mindig tudod, hogy éppen mennyi a rendelkezésedre álló pénzed felújítás előtt?

A) Ez csak természetes

B) Nagyából be tudod lőni

C) Mindig meglepődsz, amikor elfogy

Mikor/ hogyan szoktad a felújításhoz beszerezni a hozzávalókat?

A) Általában hétvégén vásárolsz, mikor nyugodtan tudod intézni, vagy hétköznap online weboldalról. Mivel előre megtervezed a felújítást, így pontosan tudod mit kell venned.

B) Hetente tartasz bevásárlást, de gyakran kifelejtesz dolgokat, amiket később kell pótolnod.

C) Közben, amikor eszedbe jut és van rá időd, szaladgálsz egy-egy dologért.

Az otthonod felújítását tervezed, ezért:

A) Elég időt fordítasz arra, hogy megtaláld a megfelelő darabokat és összehasonlíthasd az árakat a termékek paramétereit / tulajdonságait. Így a 3D látványterv és lakberendező is belefér a költségvetésedbe.

B) Kiválasztasz egy neked tetsző üzletet, és mindent onnan szerzel be, még akkor is, ha nem feltétlenül minden az elképzelésednek megfelelő, ezért később elhatározod, hogy érdemes szakemberre bízni.

C) Mindig csak álmodozol róla, mert valahogy soha nem jön össze a rávaló, és nem akarsz kínlódni vele.

Ha kapsz egy csekket/ számlát, akkor:

A) Beteszed az erre szánt mappába és határidő előtt befizeted a többivel együtt.

B) Gondolkodóba esel, hogy ez már megint mi? Úgy emlékszel, hogy már befizetted a többi számlával.

C) Simán csak frászt kapsz tőle.

EREDMÉNY

Ha a legtöbb válasz A: Úgy látszik, nagyon komolyan veszed a pénzt. Szereted kézben tartani a kiadásaidat. Valószínűleg tájékozott vagy e téren, és olyan céljaid vannak, amikért megéri küzdened. Azért néha engedj meg egy kis lazaságot, és jutalmazd meg magad!

Ha a legtöbb válasz B: Általában tudatos vagy az anyagiak terén is, de van még hová fejlődnöd. Gyakran az érzelmeid irányítanak vásárláskor, és sokszor hozol hirtelen döntéseket. Nem árt, ha egy kicsit megfontoltabban költesz.

Ha a legtöbb válasz C: Számodra a pénz csak szükséges rossz, amivel legszívesebben nem is foglalkoznál. Csak az a fontos, hogy élvezd az életet -ameddig van rá keret. Sokszor nem tudod, hová tűnik a kereseted , és tűkön ülve várod a fizetésnapokat. Pedig egy kis tudatossággal sokkal több jutna mindenre, hidd el.

(forrás: Joy)