Rend a lelke mindennek!

2020.08.24

ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Kiss Dorottya blog - Trendi aki rendi 

A rendszerezés legfontosabb eszközei a különböző tárolási eszközök és rendszerezési kellékek. Mindent nem lehet elrejteni a szekrénybe, ezért ezeknek a formája, mérete, anyaga, mintája meghatározhatják az egész lakás kinézetét. Rengeteg féle tárolódoboz kapható, ezért érdemes olyat választani, ami igazán illik az otthonunkba, és tükrözi az ízlésünket, a stílusunkat.

A tárolódoboz olyan, mint a cipő, sosem lehet belőle elég. Rengeteg területen felhasználható, és sokat tud segíteni a rendszerezésben. A rendrakásban is nagy szerepe van, mert ha az egyes kategóriákba rendezett dolgokat beletesszük, és úgy pakoljuk el a szekrénybe, akkor sokkal tovább megtartható a rend. Vannak olyan dolgok, amiket csak ömlesztve lehet tárolni, de ha ezeket dobozokba tesszük, akkor egymás tetejére is lehet tenni őket. Így nagyon sok hely megspórolható.

Hol érdemes tárolódobozt venni?

Ha olyan dobozokat szeretnénk venni, amiket bezárunk egy szekrénybe, akkor fontosabb, hogy a mérete passzoljon oda, ahová tesszük. Ha olyan dobozt vennénk, amit kiteszünk a nappaliba, fürdőszobába, vagy a konyhába egy polcra, akkor érdemes jobban körülnézni, és olyat venni, ami igazán tetszik. A megfelelő méretre persze itt is figyelni kell. A tárolódobozban az a jó, ha nincs kedvünk elmenni vásárolni, vagy nem is igazán tudjuk, hova menjünk, akkor nyugodtan megrendelhetjük webáruházból is, a méretet mindenhol feltüntetik, és a formáját, színét, mintáját, anyagát is könnyen ki lehet választani. Nagyon fontos hogy jól le kell mérni azt a helyet, ahová tenni szeretnénk, hogy biztosan beférjen. Mind a három méret fontos: szélesség, magasság, mélység.

Tárolódobozt egyébként bárhol kapni, még a nagyobb élelmiszerüzletekben, vagy barkácsboltokban is. Ha szebbeket szeretnénk venni, vagy nagyobb választékra vágyunk, érdemes megnézni a lakberendezési áruházak kínálatát is.

Fontos, hogy a tárolási eszközeinket úgy válasszuk ki, hogy passzoljanak az otthonunkba, és olyan rendszert tudjunk a felhasználásukkal kialakítani, ami könnyen használható,     így hosszú távon is sikerül majd rendet tartani.

Többet szeretnél megtudni, a tökéletes rendről? Kiss Dorottya segítségedre lesz, keresd bátran.